torsdag 29 mars 2012

Ledig dag och lite trädgårdspyssel

Nu var det allt ett tag sedan sista inlägget. Har egentligen haft massor att skriva om men har inte haft ork. Ibland händer det saker i livet som fullständigt suger musten ur en. Men nu är jag tillbaka igen!!
För att göra en lång historia kort så började det redan stunden efter jag skrev förra inlägget om fönstrena. Jag har kvar mitt hus i Blekinge som jag bodde i innan jag flyttade till Värmland. Jag har nu bestämt mig för att sälja det, med lite sorg i hjärtat. Men det är svårt att ha ett hus på så långt avstånd, det ska ju underhållas osv. När mäklaren kom till huset för visning så var det översvämning i badrummet, det var ett rör som hade brustit. Jag vet fortfarande inte hur illa det är. Det ska fuktmätas osv. Usch vad tråkigt, men absolut ingen världskatastrof. Det är materiella ting och det finns försäkringar. 
Det som tog musten ur mig på riktigt var att min man blev inlagd på sjukhus dagen efter det. Ni som följt min blogg vet att han hade en hjärtinfakt innan jul. Nu blev han dålig igen med samma symtom. Fatta vad rädd man blir. Jag körde honom till sjukhuset, vi bor så långt ut på landet så det tar sån tid innan ambulansen kommer. Usch, jag fattar inte hur jag klarade det. Visserligen är jag ju både distriktssköterska och intesivvårdssjuksköterska men när det gäller "mina egna" så blir jag hysteriskt rädd och helt nollställd och vet knappt vad nageltrång är. Visst är det väl konstigt?? Väl på akuten så bröt ju jag ihop. Man orkar när man måste helt enkelt. Han var ganska dålig, fick morfin syrgas osv och blev inlagd direkt. Det visade sig vara så att han tålde inte/behövde inte hjärtmedicinen han har. Den kan ge samma symtom som infarkt om man inte behöver den. Alla prover och allt var bra! Herregud, det kändes som att vinna högsta vinsten på lotteri!! Men det var ett fruktansvärt jobbigt dygn innan det stod klart. Är fortfarande helt euforisk över detta glädjande besked. Jag är så tacksam för att vi lever här och nu och för att vi lyckades finna varandra han och jag! 

Vilket härligt väder det har varit sista dagarna! Nu har vi fått vår på riktigt! 
Idag är barnen och jag lediga. Vi har varit ute i trädgården och räfsat och donat. Vi har en stooor stygg tall på gården som går mig på nerverna med alla kottar. Den ska bort detta året hoppas jag.
I förra inlägget skrev jag om ett litet projekt jag höll på med. Det är nu färdigt och målat till och med och är nu på plats i trädgården........


........en stor rejäl tvättvinda med plats för massor med nytvättat. Den är redan invigd. Vi har ju haft nästintill sommarvärme ett par dagar, härligt!!

Nu var det längesedan jag kikade runt så nu ska jag ta och kika in hos Er andra och se vad ni har haft för Er! Kul!

Ha det så fint så hoppas jag att vi ses snart igen!

Kram Kristina




10 kommentarer:

Terese W sa...

Uuuuusch vilken upplevelse!!
Vet precis hur du känner det när det gäller ens egna... Jag blir helt nollad!!!

Tur att allt gick bra med "göbben" din!! =) =)

Oj vilken fin tvättvinda! I LIKE!!!

Hare så bra!!

Här är gudagott att vara ! sa...

Hej finaste Kristina !
Anade att det hade hänt något när du inte lagt ut några inlägg på länge...
Vilken mardröm det som hände med din man, men det vände som tur var till obeskrivlig lycka och tacksamhet istället. - Förstår att du blev fruktansvärt rädd.Tänk så fort livet kan förändras...bara på några sekunder.
Det är ju jobbigast för dom anhöriga när det händer en sån sak.
- Min man upplevde samma rädsla och förtvivlan när jag blev akut sjuk första gången...Medan jag var för sjuk för att förstå allvaret.
Man blir ödmjuk inför livet när man har upplevt sådana saker.
- Jobbigt också att ditt hus fick en vattenskada...Men du har rätt att det är materiellt, men trist och tråkigt kan man tycka.
- När jag ser ditt projekt började jag skratta...För det är nämligen så att jag tjatat på min älskade man att han ska göra ett sånt i
vår ! - Så himla fint det är ! Det är ännu trevligare att få hänga ut tvätten när man har en sån vacker tvättställning !
Ha det gott och sköt om dej och din familj ♥
Varma kramar / Anneli

Sofia sa...

Ja livet är ju sånt, ibland upp och ibland ner..... Så skönt att det gick vägen med din man!!! Verkligen!
Och... det var den snyggaste tvättställning jag sett!!! En fröjd att hänga tvätt på den ....
Ha det nu gott och ta hand om varandra!
Kraaam Sofia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken lycka med maken, att det var medicinerna. Och jag vet precis hur du kände, men du gjorde så rätt. Jag är imponerad att du klarade köra,när sånt händer blir benen förlamade och händerna skakar liksom. Trist med vattenskadan också, det hade du klarat dig utan. Men du kommer få torka tvätt på den finaste torkvinda jag sett!!
Trevlig helg till dig vännen
Kramar
AnnaMaria

Blan betong och gammeldags pioner sa...

Hej du fina! Ja vilken hemsk upplevelse! men vad skönt att det gick bra! Gillar din torkställning sååå snygg! Va nu rädda om Er och ta väl vara på varandra! Kram från Maja

Frøken Frida sa...

Hvor er det dog fantastisk at du har fundet plads til mere snedkerglæde - Det var jeg aldrig kommet på !

Her får du en udfordring fra mig:
Vis din bedste og sødeste Påskepynt
I denne uge kan du sætte din Påskepynt frem til display
Vær med - og send dit indlæg senest Langfredag den 6. april

Ha' en god Påske
knus fra Frøken-frida

LOPPISLIV sa...

Hejsan! Tusen tack för dina rara ord, jag blir så glad :-) Vilken hemsk upplevelse, men lycka att det inte var något farligt och att allt gick bra! Trist med ditt hus i blekinge, hoppas det ordnar sig!

Din torkvinda är ju helt underbart fin, ohhhh en sådan vill jag också ha :-))

Önskar dig en underbar helg!
Kraaam Paula

Den Grønne Baljen sa...

Uff for en opplevelse... ja man blir så utrolig redd når slikt skjer med sine nærmeste..

Nydelig klesstativ du har =))
Hvis du ønsker å være med på give away og gavekort trekning ---er du velkommen inn hos meg..
Ønsker deg en fin påske =)

Kerstin

G:a Affären sa...

Så skönt att läsa om din man att det var medicinerna och inget annat! Tack och lov också att du kan sjukvården, ibland är det bråttom.
Vattenskadan var trist, men som du skriver det är materiella ting.
Vilken dubbel glädje att få hänga ut tvätt där! Verkligen jättefin!
Så till sist vill jag gratulera dig, kolla in på min blogg!
Kramar från mig,
/Cia

Lilla Majken sa...

Vad tufft du har haft det, vad skönt att det gick bra tillslut. Hoppas att allt löser sig med huset också. Torkvindan är bara så fin, jag vill också ha en sådan.

Ha det gott!! Kram Therese