måndag 30 juli 2012

Skördetid och bakdagHej fina bloggisar! Här njuter vi för fullt av semestern. Idag har vi haft soligt och skönt i Hällekil. Jag och barnen har plockat hallon och kokat sylt på dem. Mums så gott med nykokt hallonsylt till pannkakorna ikväll. Vi har plockat vinbär och lagt i frysen. I grönsakslandet så har det börjat titta upp lite godsaker, bla rädisor. Mums!
Vi har också hunnit med att baka lite gott. Fyra sockerkakor, en hel drös med brysselkex och eftersom vi hade nykokt hallonsylt så passade vi också på att baka massor med hallongrottor........
........hallongrottorna klarade barnen nästan att baka själva, mina duktiga små hjälpredor. Kul!

Hoppas ni njuter och har det gott!

Kram till Er!

Kristina


5 kommentarer:

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ sa...

ser mumsigt ut♥
Kram Gabriella

Terese sa...

Mmmmm...... Jag har skördat potater jag! I planta räcker till 3 middagar för oss och det är ju hur kul som hällst! Tror jag ska bli bonnmora istället för hemtjänstare!! Kram på dej kristina! Kram Terese

STENLYCKA sa...

Godmorgon kära Kristina!
Vad härligt med hallonsylt önskar jag hade några hallonbuskar men tyvärr har jag inte satt några däremot har jag plockat vinbär och lagt i frysen precis som du.
Vad härligt att ha så många hjälpande händer när man skall baka. Kan tänka mig att alla goa bakverk och hallonsylten smakade underbart.
Ha det fin!
Kram Raina

G:a Affären sa...

Det är så roligt att läsa dina inlägg för du tycks njuta när barnen är med! Att se dem som hjälpredor betyder säkert att de känner sig behövda.
Här vet jag inte vad som hänt, det blir inga hallon! Det har aldrig hänt tidigare, kanske det varit för mycket regn...ja, nu regnar det idag igen.
Skönt att du njuter av skörd och semester!

Varm kram från mig!
Cia

Här är gudagott att vara! sa...

Så härligt somrigt inlägg ♥
Vilken lycka att få dela allt detta tillsammans med sina barn !
Förstår att dom där hallongrottorna blev extra goda med sådana duktiga bagare !
Såg att Cia skrev att dom får dåligt med hallon, och det är likadant här
:(
Ha en fortsatt superhärlig semester !
Varma kramar / Anneli