lördag 4 februari 2012

En kär ägodel

Hejsan! Det var ett tag sen jag var här nu. Jag hade oturen av drabbas av två streptokockinfektioner på raken och är inne på min andra antibiotikakur nu! Så jag har inte haft ork till nästan nånting. Men jag ska inte gnälla, det finns mycket värre saker än så. Idag har jag fixat och donat lite i sakta mak, är fortfarande ganska matt. Härligt med lördag, veckans bästa dag! Har sytt en sängkappa idag, hade en rulle med oblekt lakansväv så det tyget räckte och blev över. Inget jätteavancerat men helt okej blev det.
Syr gör jag på min mammas gamla Husqvarna, en mycket kär ägodel........


........som fungerar alldeles utmärkt!
Har nyligen haft maskinen på service och den är tydligen i toppskick. Helt otroligt med tanke på att denna maskinen har funnits med hela min barndom och hela mitt liv. Min mamma fick maskinen i present år 1967. Den kostade då 960 kronor. Maskinen gick varm i min barndom då mamma var flitig med att sy. Hon sydde klänningar, gosedjur och allt möjligt med mig vid sidan om, jag tyckte det var underbart! Nu är det jag som sitter här och syr på samma maskin med mina barn vid min sida. Det känns märkligt på samma gång som det känns underbart med alla minnen. Och saknaden är förstås enorm efter mamma som gick bort alldeles för tidigt.
Nu sitter jag i pysselrummet/tv-rummet på övervåningen och syr istället för i köket. Rummet var innan enbart tv-rum men nu har jag fått skaplig ordning så jag kan sitta här och pyssla, sy och måla. Det är inte klart men skapligt på väg att bli det. Har rensat, sorterat och donat lite idag.
Jag visar gärna lite bilder på det imorgon!
Nu är klockan snart midnatt och alldeles för sent som vanligt för en småbarnsmor som mig.
Så godnatt och ha en fortsatt fin helg!

Kram Kristina

2 kommentarer:

STENLYCKA sa...

Hej Kristina!
Vad jobbig när infektionerna löser av varandra, förstår att du är trött. Skönt ändå att du är på bättringsvägen!
Vad fint du skriver om din symaskin och din mamma, så fina minnen och väldigt roligt att maskinen fungerar fortfarande, man gjorde bra grejer förr.
Idag skall jag ta hand om en stor tvätthög, inte det som jag tycker är så där jätte roligt...men som måste göras.
Här har vi väldigt kallt -20 grader, något som vi inte är så vana vid i den här delen av Sverige så det blir att hålla sig inne och pyssla.
Önskar dig en fin söndag ! Krya på dig!
Kram Raina

Här är gudagott att vara ! sa...

Usch så trist med alla infektioner ! Var och varannan snörvlar och hostar den här tiden på året. Maken har varit hemma en vecka med förkylning och feber...Och du vet ju när en karl blir förkyld ;) !
Blir varm i hjärtat när du berättar om din symaskin och din mamma ! En ny generation tar vid när den äldre har slutat ...Dina barn vill säkert höra om när och vad mormor sydde på symaskinen ♥
Att sorgen och saknaden efter din mamma är stor och aldrig försvinner förstår jag, även om jag själv ännu har min mamma i livet.
- Kan tänka mej att den blir större igen när man själv fått barn.
Tack för dina gulliga hälsningar som värmer.
- Jag är glad att det finns människor som du och är övertygad om att din mamma är så stolt över dej !
Kramar ♥
Anneli