tisdag 13 november 2012

Anis och fänkål

I köket ikväll doftar det underbart av nybakade filmjölkslimpor med anis och fänkål! Mumma det! Detta är ett av favoritbröden här hemma. Vi köper inte ofta bröd, man blir så snabbt less på köpebröd. Med vissa undantag förstås. Men inget går upp emot ett nybakat gott bröd, och doften som sprider sig är ljuvlig........




........mums!

Här kommer receptet om nån är sugen på att baka ett gott bröd!

Filmjölkslimpa

1 liter filmjölk
1 kilo rågsikt
3 dl sirap
0.5 tsk salt
2 msk fänkål
2 msk anis
4 tsk bikarbonat
4 tsk bakpulver

Blanda de torra ingredienserna. Häll därefter i filmjölken och sirapen. Blanda ihop.
Lätt som en plätt och det ska det ju helst vara, eller hur?

3 smorda formar är lagom till detta receptet.

Ställ in i ugnen på falsen näst längst ned i 175 grader ca 1 timme.

Blir en god kvällsmacka lite senare ikväll. Det är godast med ost på detta brödet tycker jag.

Och här sitter jag och väntar på golvläggaren som skulle kommit för TRE timmar sedan. Suck! Dessa hantverkare........men man börjar liksom bli van. Han lär ju inte komma idag.
Det är bara golvet som fattas nu, sen är groventrén klar.

Önskar er en fin kväll!

Kram kram!

Kristina

4 kommentarer:

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ sa...

det där brödet är bara sååå gott! men det var massvis med år sen jag gjorde det..ha det bra!
Kram gabriella

kråke sa...

Doftar ljuvligt ända hit!;)) Underbar dörr i förra inlägget:))

Kram på dig rara!

kråke

Fröken Grön sa...

Mmmm, jag kan riktigt känna hur gott det måste ha doftat i ert fina kök i tisdags!

Dörren ni har satt in mellan kök och grovkök är fantastiskt fin! Verkligen vackert med det spröjsade fönstret, och jag kan tro att ljusinsläppet verkligen gör sitt till stämningen i köket.

Hoppas du och de dina har en fin helg, Nina!
Kram från ett gråkallt Skåne!

/Anna-Karin

G:a Affären sa...

Hej min goa bloggvän!

Och tack för alla dina kommentarer, jag blev verkligen glad!
Brödet är säkert uppätet för länge sen...
Jag har i alla fall kopierat receptet men det är sällan jag bakar bröd numera. Helt ensam i huset blir mjuka bröd snabbt för gamla, så det blir knäckebröd i stället.
Men till jul ska jag baka efter ditt recept!
Hantverkare tycks ha ingått en pakt att låta oss vänta, i dessa tider med rotavdrag tror jag de tar på sig alltför många jobb, samtidigt.
Hoppas din nya matta ligger på plats nu!

Varma tankar och kramar från mig
Cia