torsdag 7 februari 2013

God eftermiddag!

Ja, här har det verkligen varit en GOD eftermiddag! Barnen och jag är lediga och har pysslat med lite allt möjligt. SKÖNT med lediga, lata dagar tillsammans med ungarna. 
Så nu kände jag att det verkligen var hög tid för lite bloggande. Det går ju tyvärr alldeles för lång tid, jag begriper inte vart tiden tar vägen?

Hos oss vräker snön ner idag, mysigt tycker barnen men jag längtar mest efter sol ,fågelkvitter och fina bara vägar utan massa snömodd och halka.

Här hemma har det fixats en del. Bland annat har min man och jag renoverat en gammal köpmansdisk. Jag har trånat länge länge efter en sådan. Vi har i och för sig redan en. Men den står i pannrummet!! En urgammal, fint sliten ( några lådor som rasat ner visserligen ) gammal köpmansdisk. Problemet är bara att den går inte att få ur pannrummet. Den är gigantisk. Dörrarna är för smala ( eller disken för stor ). Den måste ha lyfts in i källaren när förfäderna gjorde källaren för länge länge sen, eller också byggdes den kanske på plats. Maximal frustration!
Men nu står det äntligen en disk i mitt kök som jag lyckades fynda för en spottstyver på loppis! Kul!
Det var en hel del jobb men den blev fin till slut........Min man har "klätt om" den med spont........
Jag köpte svarta skålhandtag som jag målat vita........

........de gamla emaljerade skyltarna har suttit på en köpmansdisk från 1890-talet........tjugo stycken hade jag i mina gömmor........
........perfekt eftersom det på just denna skänken är just tjugo lådor! Jag älskar dessa gamla skyltarna!
Ute i gamla magasinet ligger det gamla tjocka plank som fick bli skivan till bänken........jag har slipat en del för att få de någorlunda släta. 

Ett litet projekt men nu känner jag mig rysligt glad! :) 
Så om ni behöver låna lite Paraffin, Tallstrunt, Kamomillblommor, Malört, Harts eller kanske  Malen krita så är det bara att tjoa till, jag har lådorna fulla! ;) 

Vi ses!

Kram Kristina10 kommentarer:

kråke sa...

Så vackert det blev, wow vilken möbel:)) Skönt att höra att allt är bra:))

Önskar dig en mysig helg med familjen:))

kram kråke

Lilla Majken sa...

Den är ju helt fantastiskt fin!

Ha en fin helg! Kram Therese

G:a Affären sa...

Precis innan jag skulle krypa till sängs upptäcker jag att du gjort ett inlägg. Så roligt med ett livstecken från dig! Tack också för dina härliga kommentarer, ja jag brukar också tänka på "vår" fina bloggvänn Anneli.

Men du, köpmandisken är helt underbar! Vilken lycka, och så fint med de emaljerade skyltarna!!! Och allt det andra kring och på är också så fint. Jag förstår att du är glad!
He,he, Tallstrunt låter som något jag verkligen behöver.

Varm kram från mig
Cia

Syster vit sa...

Härlig patina på den fina skänken. Gillar din blogg så jag lägger mig som följare.
Kram Liselott

Fröken Grön sa...

Vilket makalöst fynd! Rena miraklet att man hittar något sådant för en spottstyver på loppis. Och emaljskyltarna du har satt dit är verkligen pricken över i. Förstår att du är nöjd!

Skönt att höra att du och dina små har en härlig ledig dag tillsammans. Hoppas veckan fortsätter i samma anda!

Må så gott!
/Anna-Karin

Anonym sa...

Tack för vettiga kritik. Me & min granne var bara förbereder sig för att göra en del forskning om detta. Vi fick en ta en bok från vårt lokala bibliotek men jag tror att jag lärde mig mer av det här inlägget. Jag är mycket glad över att se så bra information som delas fritt ute.

Här är gudagott att vara! sa...

Hej finaste Kristina !
Jag förstår att jag ger dej en chock genom att höra av mej ;)
Trot eller ej.. jag har fått ett bloggryck igen, så nu är jag tillbaka. - Ja, jag måste väl erkänna att jag tittat in ibland och tjuvläst, men inte haft orken att ge mej tillkänna.
Nu vill jag gratulera er till den underbara skänken! - Man bir ju alldeles stum...Så himla snygg !...Och dom gamla planken ovanpå ♥
Ja du kan det här med att få det så snyggt,och särdeles hemtrevligt !
Varmaste kramen från mej ♥
Anneli

Malin S sa...

Wow... otroligt fint!!

G:a Affären sa...

Kikar in bara för att önska dig en fin vår, visst är det varit kallt men ljuset är tillbaka.
Är allt bra? Jag funderar ibland hur du har det.

Varmaste kramen från din bloggvän,
Cia

Här är gudagott att vara! sa...

Hej Kristina !
Du finns i mina tankar och jag hoppas att allt är bra med er ♥
Varma kramar från Anneli