lördag 10 december 2011

Vardagsrummet

Änligen helg efter en mastig vecka! Vilket underbart väder vi har haft idag. Lite lagom kallt och strålande SOL! Och SNÖ! Har varit ute på långpromenad med maken i det underbara vädret. Ungarna har åkt pulka och haft så himla roligt. Och än är det bara eftermiddag.
Min man lagar fläskfile med ädelostsås så jag passar på att blogga lite........(hihi...bra arbetsfördelning va? ).
Har satt upp kornischer i vardagsrummet idag. Hittade en hel hög på vind som jag har fixat till och målat. Jag tycker det är så fint med kornischer. Förmodligen har de suttit på samma ställe förut för de passade perfekt!  I detta huset är det specialmått på allt. Bjuder på lite bilder från ett ostädat vardagsrum och matrum....(dammråttorna trängs på golvet, men det bryr ni väl er inte om va?? )........


........matsalen, och i fil efter matsalen ligger hallen med entrén och efter det köket........


........från matsalen in i vardagsrummet................likaså detta........
........vardagsrummet................och från vardagsrummet in i matsalen.

Inte så värst juligt än men i alla fall lite röda kuddar, cypressgirlanger, några minigranar och nån enstaka tomtenisse. Och en lingonkrans på kakelugnen.
Julgardinerna fick inte komma upp idag heller. Det fick bli min mans farmors gamla fina gardinlängder i spets. Tyckte det blev finast till de "nya" kornischerna.

Äntligen är tv-skåpet också så gott som klart. Min man gjorde en karm till de gamla pardörrarna och byggde ett skåp ( under pistolhot kan man nästan säga ) till mig på vår ettåriga bröllopsdag i somras. Ena dörren har varit på vift ett halvår då vi fick lämna den till snickeriet för att få de nya pardörrarna exakt likadana. Men nu är dörren äntligen tillbaka!
Med pistolhot ....haha....så menar jag att jag är den som driver på och maken får bromsa mig rätt så bra när det gäller nya projekt. Annars så skulle det inte bli nån lugn och ro här överhuvudtaget. Tur vi är olika! Hade vi båda varit som  han så hade vi inte varit halvvägs....samtidigt så är han lika glad som jag är när varje nytt projekt är i hamn.


I hörnan ska det få komma in en liten braskamin, det måste bara provtryckas först då det var längesedan denna rökkanalen användes. Längtar efter att kunna elda i vardagsrummet.


Det blev ganska bra!................bakom glaset och spröjsningen har jag satt vitt tyg och spets! Så himla skönt att slippa se alla sladdar och den fula platteven. Dörrarna har sin orginalfärg. Skåpet är målat i en färg så nära dörrarnas färg som möjligt, Krita heter färgen.
Nu blir det middag!

Ha en fin lördagskväll!

Kram Kristina

6 kommentarer:

Körsbärshöjden sa...

Ditt hem ser helt underbart ut, är klart avundsjuk på allt gammalt som "redan" finns i ditt hus, vill också ha en fyndvind med släkthistoria.
Kram och ha en fin lördagskväll

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Den arbetsfördelningen var bra, och god mat lagade mannen också. Och vilket vackert hem ni har, det är underbart fint när rummen ligger i fil. Allt är så vitt, lugnt och vackert. Helt underbart!
Kramar
AnnaMaria

kråke sa...

Underbara vackra rum med fina detaljer och
möbler:))

Kram på dig och ha en härlig 3 e advent:))

Kråke

vitaspets sa...

Vilket vackert hem Såå vit och ljust ... Kram Karina

Här är gudagott att vara ! sa...

Men Kristina så himla vackert vardagsrum ni har !!! - Tv-skåpet blev ju superfint !
Arbetsfördelningen känner jag igen ;) Och jag säjer som du att det är tur man kompletterar varandra...
- Så underbart att ni har gamla saker från huset som ni kan använda i renoveringen ! - Det är som att huset blir helt igen, när man använder det !
- Ha nu en härlig dag och tack för dina fina kommentarer som du skriver hos mej !
Kram ♥ Anneli

janinblogi. sa...

Hej! Vilket underbart hem ni har! Jag gillar tapeten i vardagsrummet. Kommer du ihåg vad den heter?
-Johanna