söndag 4 december 2011

Minnen


Idag tänder vi många ljus i Hällekil. Fast ett av ljusen tänder vi speciellt för min far som tyvärr lämnade oss alldeles för tidigt. Det är hans födelsedag idag.
Det är många år sedan nu men det går fortfarande inte en dag utan minnen. Jag är så himla glad att vi gav hans namn till vår lilla kille, Seth.
Jag skulle ge precis vad som helst för att mina föräldrar skulle få vara med oss om så bara för en enda dag, så att jag kunde få visa dem våra fina barn! Fast jag tror ju ändå att de är med oss på nått vis!

Det gamla kortet bakom ljuset är en av den allra första generationen på gården. De står uppradade på en skänk i vardagsrummet........
........de längst till höger är den allra första generationen och de till vänster är den andra generationen.

Helgen har annars gått i julbordens tecken. Vi lyckades pricka in två julbord på en och samma helg! Igår var vi på fina Länsmansgården i Sunne och idag var vi på Solbacka, nära och bra hem.

I fredags var jag hela eftermiddagen på stan och köpte julklappar. Hade inte köpt nån innan dess så nu känns det ganska skönt. Är inte klar än men hoppas på att bli det ganska snart för en gångs skull!

Har varit på LÅNGPROMENAD!! med maken för en stund sedan, det hör ju inte till vanligheterna precis för vår del efter ett julbord, men det var faktiskt skönt så här med två julbord i magen.
Nu blir det inte så mycket mer idag. Slapp och mys i soffan resten av kvällen. Känns lite ångestladdat just nu, makens sjukskrivning är slut och han börjar jobba imorgon. Är lite orolig för det, men han har lovat att inte stressa även om han gillar när det rullar på och det är mycket att göra.
Själv jobbar jag fyra nätter på raken nu (50 timmar) vilket innebär att jag ser dagsljus....eh....på lördag eller kanske fredag om jag har tur!
Tack snälla ni som lämnat fina kommentarer hos mig! Jag blir så himla glad för det!
Nu ska jag kika runt och kolla vad ni andra har pysslat med!

Ha en fin söndagskväll!

Kram Kristina


10 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Fina minnen du har samlat på din fina skänk. Nog känns det lite speciellt att ha gamla foton omkring sig på dem som fanns här före oss.
Det var tråkigt att höra om dina föräldrar, men de finns alldeles säkert med dig och gläds åt vad de ser.
Adventskram från Skåne!
/Anna-Karin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Har hört att det är jättefint och bra julbord på Länsmansgården, så mysigt och äta julbord denna helgen. Fint med dom gamla porträtten på skänken, och att alla bott på gården. Lessamt med din pappa.
Kramar
AnnaMaria

Här är gudagott att vara ! sa...

Förstår att det är en sorg hos dej att inte ha dina föräldrar kvar i livet. - När man själv får barn, har man så många frågor om när man själv var liten man vill ha svar på. Och sen att få glädja sina föräldrar med ett barnbarn ...♥
- Att våra nära och kära finns hos oss, fastän dom är i andevärlden är jag övertygad om !
Det är fint att ha framme foton på sina förfäder...Och viktigt för dom yngre generationerna att känna till deras rötter !
Skickar ett lycka till, åt din make och hoppas att han tar det lugnt och inte faller i gamla hjulspår ...
Ha det gott !
Kram / Anneli ♥

Anonym sa...

Hoppas att ni kunde njuta av all julmat när det blev så tätt med ätandet. Bra med en promenad, hoppas ni orkar fortsätta med det nu när Lars börjar att arbeta. Självklart är dina föräldrar med dig hela tiden det är jag övertygad om. Ha det så gott, vi syns på onsdag!
Kram kristina H

Vintage House sa...

Så vackert med de gamla korten på dina förfäder och visst är de med oss på något sätt...
du verkar haft en härlig helg
ha en mysig 2 advent!
kram
sandra

Skogslyckan sa...

Jag tror också de är med oss på nåt vis, känns bra att tänka så. Min pappa hann aldrig se Skogslyckan. På mindre än två månader dog både pappa, svärmor och svärfar, det var tufft. Tyvärr dog pappa på min födelsedag, det är tufft varje år. Så fina de gamla fotona är. Ha en fin start på nya veckan!
Kram Pia

kråke sa...

Så fint du har gjort med fotona:)) stora kramen
till dig:))

Kråke

Malin sa...

Jaa.....det gör riktigt ont att inte dina föräldrar fick möjligheten att lära känna dina barn.
Det är en tankte som slår mej då o då....men tyvärr finns det inget bra svar på frågan; "Varför?"

Körsbärshöjden sa...

Härligt med gamla foton, älskar min vägg
här hemma med mina släktingar, ger styrka att veta att de hänger där och att jag kan se
hur de såg ut.
Tror nog att de ser hur vi har det.....

G:a Affären sa...

Det måste ändå vara en lycka att få bo i en gammal släktgård och vi får hoppas att de som inte är med, ändå är med på något vis....
Så fint av dig att låta dem vara med också!
Säkert går det bra för din man och promenader då och då gör gott.
Varma kramar
/Cia