onsdag 11 januari 2012

Köket

Fasaden med byte av all panel runt om hela huset, byte av två ytterdörrar, två fönsterdörrar samt några fönster som vi gjorde 2011 var ett monsterprojekt och det största hittils. Näst därefter kommer köksrenoveringen vi gjorde 2008. Vi gjorde det mesta själva och det tog därför nästan tre månader. Seth var bara några månader gammal och det var inte lätt att få allt att gå ihop. Vi fick vänta på stenskivorna i köket en eviiiighet vilket satte käppar i hjulet. Men när de väl kom så var allt klart. Det var en fantastisk känsla första kvällen när vi "startade upp" köket. Vi eldade i vedspisen och på öppna hällen, vi bakade och kokade ägg........haha.........underbart!
Här kommer lite bilder på hur köket såg ut innan........


Här har vi börjar riva en vägg för att köket ska bli större än det gamla, köket är idag drygt 60 kvm stort........


........köket från andra hållet........kolla in plastmattan, uhhh vad ful! Det visade sig ligga ett helt nytt fint trägolv därunder........


........här där den elektriska spisen sitter satt i begynnelsen en vedspis och kåpa men vid en köksrenovering för ett par generationer sedan så bestämde man sig för att vedspisen skulle ut, istället hamnade denna här tyvärr. Vi bestämde oss för att återskapa detta och hade sån himla tur att vi lyckades få tillbaka samma vedspis av den som fick den då.Den stod i ett båthus vid vänern och var i kanonskick! Den behövde endast lite svärta.


Här har maken börjat skruva upp stommarna. Äntligen! Mycket planerande innan vi kom så här långt. Den nya planlösningen ritade vi själva.


........kolla in taket.....lite kult över det....hihi........


Rummet som vi öppnade upp till har förut varit sovrum och här stod platsbyggda garderober. Det visade sig att det inte var nått trägolv därunder!!........så vi fick fylla i med nytt trägolv som mötte upp till det golvet under plastmattan. Det var lite pyssel med slipningen för att få det i samma nivå.

Så här ser det ut idag........välkommen in i köket! (från stora entrén)................vänder vi oss om så ser det ut så här........

Golven slipade vi och vitvaxade........


köksön........4.5 meter lång och 1.5 meter bred........är jätteglad att vi tog till i storleken på ön, här sitter vi nästan jämt. Vi valde svarta stenskivor för att det är praktiskt och tack gode gud för det!!


........porslinshon.......ett bra val som vi inte ångrar trots att vi blev avrådda för att det är så "opraktiskt". Inte ett dugg opraktisk!Sittbänken under fönstret. Här sitter ( eller ligger ) jag gärna!!
Till vänster om sittbänken är mikron och två ugnar. Både jag och Lars älskar att laga mat så två ugnar och en extra stor induktionshäll med sex plattor stod högt på önskelistan.


Och vedspisen, som det såg ut i begynnelsen. Här kan vi även göra öppen eld i hörnan, det är härligt!Till vänster ligger groventren........
Köket från andra hållet........

Ja, så här det det ut i vårt kök. Här är vi nästan jämt. Så det var helt klart värt att "offra" ett rum för att få ett stort kök.
Hoppas ni höll ut ända till slutet....hihi!

Är så underbart att vara ledig!
Idag har jag bakat, det är världens godaste bröd........


receptet har jag fått av en vän och jag delar gärna med mig av det till er en annan dag!

Har ni det bra annars?

Här blir det lite plock med tvätt och sen blir det en lugn och skön kväll i soffan.

Ha det så gott!

Kram Kristina14 kommentarer:

Malin sa...

Vems är kryckan på bild nr: 16?

Kristina sa...

Haha Malin....nån av stofilerna från förr gissar jag. Hittade den på vinden. Tyckte den var frän. Kul att du kikar in. Stor kram

Malin sa...

Verkligen skitfrän! Här kan man verkligen säga "nytt möter gammalt"!

Vintage House sa...

Hej
Tack söta för din kommentar och så kul att se ert kök...Helt fantasiskt ni har gjort det och vilken förvandling.....
kram
sandra

Körsbärshöjden sa...

Aaaa vilket KÖK!!!
Så himla fint, måste erkänna att jag känner
en viss avundsjuka ;)
Så härligt med så mycket rymd och en massa bänkar och skåp, som gjort för matlagning och umgänge.
Tack, för att du skall hålla ögonen uppe efter
en tvål pump
Ha en fin kväll
Kram

Skogslyckan sa...

Vilket otroligt vackert kök ni har. Så stort ljust och luftigt. Ser att du som vi har både järnspis och öppen spis i köket, vilken lycka.
Måste tacka för din varma och stöttande kommentar, det har varit lite jobbigt ett tag. Att skriva om det var ett sista desperat försök att få personen att sluta. Hoppas det funkade.
Kram Pia

Gabriella sa...

det var länge sen jag såg ett så fint kök och jag som tycker vårat är stort...lyckliga dig♥
kram

Här är gudagott att vara ! sa...

Oj,oj,oj Kristina, vilket kök !
- Jag är alldeles stum...helt fantastiskt fint !
Vilket jobb ni måste ha lagt ner, och samtidigt ha en bebis !
Det ser så hemtrevligt ut, så jag förstår att ni tillbringar er mesta tid där !
- Måste fråga om ert golv; Hur håller vaxet mot repor ?? - Vi har lackade golv som vi ska slipa upp, men har inte bestämt än hur vi ska göra sen...Skurgolv, vaxa eller måla ?!
Ha det gott !
Kram ♥ Anneli

Helena H sa...

Wow vilket vackert kök :)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilket skåp!! Och köksön, jag dånar!! Sittbänken och spisen allt är helt otroligt fint. Och tänk att ni fick tillbaka spisen. Du har det mest underbara kök.
Varm kram
AnnaMaria

Marie sa...

Vilket fantastiskt kök ni har, sååå fint!

Trevlig kväll!
Kram Marie

Vårt liv i norr sa...

Vilken förvandling!!!
Underbart!! :)

kram
helena

Lilla Majken sa...

Oj, vilket stort och vackert kök ni har. Så fint med alla luckorna och vedspisen. Jättefint.

Ha en fin kväll! Kram Therese

G:a Affären sa...

Men hej och hå! Här sitter jag och är helt förstummad; vilket kök ni har Kristina! Och vilket jobb ni måste ha lagt ner, jag är full av beundran. Ett kök som verkligen känns hemtrevligt med vedspis och möjlighet till öppen eld, köksön, skåpen, platsbyggda bänken och för att inte tala om utrymmet!
/Cia