torsdag 10 november 2011

Uppe på min vind................finns det MYCKET saker!
Det är både positivt och negativt att bo i ett hus från år 1850 som har en vind på 150 kvm. Nackdelen är att det är så rörigt och så mycket saker där att man knappt tar sig fram. Sex generationer har tryckt in saker där och jag kan inte tänka mig att nån nångång har gjort en rensning. Och det är det som är det POSITIVA! Där finns massor med skräp men också många små godbitar. Då tid finns är det spännande att gå på upptäcksfärd och varje gång så får nått följa med ner i huset. Denna gången var det denna fina lådan med sina skatter i. Totalt fanns det tjugofem plåtaskar i varierande storlek, några gamla böcker, kort och handskrivna brev från förra sekelskiftet. Underbart!
Det är så spännande, man vet aldrig vad man stöter på.
Tanken är att vi så småningom (förmodligen låååångt in i framtiden) ska isolera och inreda vinden. Vi hinner förmodligen bli pensionärer innan det blir av, eller också blir det ett projekt för nästa generation!

Ha en fin kväll!

Kram Kristina


4 kommentarer:

Malin sa...

Wow, vilken julafton att få gå upp på den vinden. Vilka skatter, vilken släkthistoria!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är ingen vind, det är en skattkammare. Så spännande och inte veta vad du kommer och hitta, lådan är jättefin.
Kramar
AnnaMaria

Vintage House sa...

hej
så vackert hus ni har och tänkt att ha en vind med massa gamla saker hade jag gärna haft...
härlig trälåda....
ha en mysig kväll
kram
sandra

G:a Affären sa...

Jisses, det måste vara hur spännande som helst att kika runt på din vind! Lådan med "spirituosa" texten; härlig.
Själv har jag också en vind som är fullproppad, tyvärr är det jag själv som fyllt den, så det är inte direkt nyfunna skatter däruppe.Jag skulle verkligen behöva rensa upp där.
Hoppas din man mår bättre, det var förhoppningsvis bara en liten påminnelse om att ta det lugnt. Skönt att inget blev skadat!
Varma kramar
Cia